Stockholm Skogslandet 3

Om Stockholm Skogslandet 3

Skogslandet 3 är en bostadsfastighet i Fredhäll, där Vivere Fastigheter äger två sammanslagna bostadsrättslokaler belägna på Vitalisvägen 2 och Adlerbethsgatan 15.

Historik

  • Byggnaden uppfördes 1932.
  • Lokalerna var från byggåret fram till slutet av sjuttiotalet matbutik, därefter fungerade lokalerna som kontor och totalrenoverades 2005 för befintlig hyresgäst.

Planerade renoveringar

  • I enlighet med bostadsrättsföreningens underhållsplan

Befintliga hyresgäster

Idag västra Kungsholmens största montessoriförskola.

Lediga lokaler

Lokalerna är idag fullt uthyrda.

Övrigt

  • Lokalanpassningen som utfördes 2005 hade som mål att skapa en ny standard avseende inomhusmiljö.
  • Lokalerna har idag en av Sveriges bästa inomhusmiljöer avseende luftkvalité genom bl.a. extra filtrering av utomhuspartiklar i tilluften samt ytterligare luftrening inomhus.
  • De filterboxar som används har sjukhusklassning och tar bort cirka 95 % av alla partiklar – såsom allergener, pollen, bakterier och damm – som finns i utomhusluften. Luftrenarna inomhus tar bort 99,97% av alla partiklar ner till 0,0003 mm (0,3 µm) av alla partiklar såsom luftburna bakterier och virus.
  • Den goda inomhusmiljön gör barn och personal piggare, friskare och mer produktiva.
  • Dessutom finns väggmonterade luftrenare utrustade med kol- och HEPA filter (sjukhusklassade) i samtliga verksamhetsrum. Den mycket högkvalitativa renoveringen av lokalerna har skapat en lokal väl anpassad för verksamheten som bedrivs. Exempel på gjorda val: dörrhandtag i mässing med hänsyn till nickelallergiker, ljudabsorberande linoleummattor, högsta ljud och allergiklass på ljudabsorberande takplattor, hela elinstallationen är avskärmad (elsanerad), använda målarfärger valdes ut med tanke på hälsa- och miljö. Isolering i nya mellanväggar utfördes med linull. Utöver detta är samtliga kök även utrustade med vattenfilter. Den högkvalitativa inomhusluften har gjorts möjlig med utrustning från branschledande IQAir från Schweiz.