Den årliga tävlingen ”Nya ögon på”, som arrangeras i samband med Nordbygg och riktar sig mot Sveriges arkitektstudenter, fokuserar i år på användning av, och gestaltning genom, materialet byggkeramik (kakel och klinkers).

Efter att BKR:s egna studenttävling Kakeltävlingen har haft ett uppehåll på ett år anordnar BKR nu, i samband med Nordbygg, 21-24 april 2020, tävlingen Nya ögon på med fokus på byggkeramik.

Katarina Silfverswärd Wintzell, kommunikationsansvarig på Byggkeramikrådet, BKR: ”När det här tillfället dök upp kände vi att det var ett tillfälle vi ville ta vara på. Dessutom är tävlingsupplägget väldigt likt det vi själva har i Kakeltävlingen.”

Om tävlingen Nya Ögon på

Nya ögon på är alltså Nordbyggs årliga, nationella, tävling som riktar sig till arkitektstudenter. Materialfokus ändras från gång till gång. De tidigare fem åren har tävlingen fokuserat på trä, stål, glas, betong och plast. I år är det byggkeramik (kakel och klinkers) som står i centrum.

Tävlingen har varje gång, även i år, gått ut på att rita ett café i det aktuella materialet. Caféerna byggs sedan upp och används av besökare i Stockholmsmässan i samband med Nordbygg.

Detaljerad information om tävlingen kommer att finnas på Sveriges Arkitekters hemsida, https://www.arkitekt.se/, till hösten. Tävlingens vinnare utses i början av 2020 och i pris betalas 25 000 kronor ut, tillsammans med en studieresa till Cersaie, världens största byggkeramikmässa, i Bologna.

Länkar

www.bkr.se

www.arkitekt.se

byggnyheter.se

byggindustrin.se

Avskrivning av ansvar

Observera att det som står i denna artikel, och alla Viveres nyhetsartiklar, endast gäller för de datum då artiklarna publicerades. Vivere avsäger sig allt ansvar för eventuella ändringar av information som inträffat efter att artiklarna har publicerats.