Woodsafe Timber Protection

Vi har tidigare, i artikeln ”Svenskt företag har prisats för världens högsta trähus brandsäkra fasad” berättat om hur Woodsafe, som arbetar med att göra träfasader brandsäkra, fått utmärkelsen ”Wood Protection Project of the Year” för att man tagit fram en brandsäker fasad åt Mjöstornet, världens högsta träbyggnad. Nu kan vi rapportera om hur Woodsafe inleder internationellt samarbete med det marknadsledande Nya Zeeländska och Australienska företaget Fireshield.

I många länder har trenden med att bygga i klimatsmarta material som trä tagit ordentlig fart och steget att expandera på den internationell marknaden verkar vara taget vid en strategiskt riktig tidpunkt.

– Det känns fantastiskt roligt att företaget etablerar sig på andra sidan jordklotet. Efterfrågan av våra tjänster talar sitt tydliga språk och jag ser framför mig nya Woodsafe anläggningar runt om i världen, säger Thomas Bengtsson, grundare av Woodsafe.

Samarbetet med Fireshield omfattar både Woodsafe PRO och Woodsafe Exterior WFX.

Att man lyckats starta ett samarbete med ett företag på andra sidan jorden är kanske inte riktigt så förvånande som man först kan tro. Fireshields ägare är en svensk brandingenjör.

– Fireshield ägs och drivs av Per Olsson som är brandingenjör sedan 25 år med en global insikt och decennier av kollektiv expertis inom brandsäkerhet och riskteknik med kontor i Australien, Nya Zeeland och Storbritannien, säger Thomas.

Källor och intressanta länkar

www.svenskbyggtidning.se

Läs mer om Woodsafe på www.woodsafe.se

Läs mer om Fireshield på fireshieldcoatings.com

Läs mer om Mjöstornet på www.woodify.no

Läs artikeln Svenskt företag har prisats för världens högsta trähus brandsäkra fasad

AVSKRIVNING AV ANSVAR

Observera att det som står i denna artikel, och alla Viveres nyhetsartiklar, endast gäller för de datum då artiklarna publicerades. Vivere avsäger sig allt ansvar för eventuella ändringar av information som inträffat efter att artiklarna har publicerats.