Neptunus 32
Foto: Wallfast

Efter den totalrenovering, inklusive stambyte, av fastigheten Neptunus 32, på Grevgatan 36–38, Östermalm, som pågått under ett års tid så har nu de boende flyttat tillbaka lagom till sommaren.

Wallfast, som är beställare av renoveringen, har intervjuat en av de boende:

Carl Lendway står på sin nyrenoverade innergård och njuter av vårsolen. I blomlådorna tittar vårlökarna upp för att slå ut vilken dag som helst. Här finns också särskilda växter som drar till sig fjärilar och bin.

– Det har blivit riktigt fint här nere, säger han men tillägger med en nickning uppåt att det är balkongen på sjätte våningen, med utsikt över Östermalms takåsar, som han har saknat mest under renoveringen. För att kunna utföra en total stamrenovering av sin stora fastighet på Grevgatan 36–38 i Stockholm ordnade Wallfast temporära bostäder till samtliga 60 hyresgäster i huset. Carl, som under det senaste året har bott i en lägenhet på Banérgatan, fyra gator bort, är en av de första som har flyttat tillbaka och mötts av uppfräschade ljusa och polerade trapphus.

– Jag är väldigt nöjd, säger han. Lägenheterna har fått nya badrum och kök, och samtliga väggar och tak har målats om.

I Wallfasts renoveringsstrategi ingår det att tillvarata det som fortfarande är dugligt och ger karaktär åt huset. Därför har man bevarat delar av originalinredningen från 1957 i lägenheterna. I trapphusen ser till exempel marmortrappstegen knappt använda ut efter 60 år. Det samma gäller de smidda originaltrappräckena. Och det är bara det som syns …

I en totalrenovering är det stammar som är den stora grejen, det vill säga rör och ledningar, vilket gör det möjligt att optimera systemen för ventilation och värme. För fastigheten på Grevgatan innebär det energisnål ventilation med värmeåtervinning, effektivare fjärrvärmeundercentral samt förstärkt el för att laddning av el-bilar ska kunna erbjudas i garaget. Det digitala systemet för inpassering höjer säkerheten och de två nya tvättstugorna med digital bokning kommer att underlätta för hyresgästerna. Ett miljörum på gården gör det enklare att återvinna avfall och bidrar till det gemensamma hållbarhetsarbetet.

AVSKRIVNING AV ANSVAR

Observera att det som står i denna artikel, och alla Viveres nyhetsartiklar, endast gäller för de datum då artiklarna publicerades. Vivere avsäger sig allt ansvar för eventuella ändringar av information som inträffat efter att artiklarna har publicerats.

Länkar

vivere.se/halften-lagenheterna-neptunus-32-klara

Läs mer om projektet Neptunus 32

Avskrivning av ansvar

Observera att det som står i denna artikel, och alla Viveres nyhetsartiklar, endast gäller för de datum då artiklarna publicerades. Vivere avsäger sig allt ansvar för eventuella ändringar av information som inträffat efter att artiklarna har publicerats.